NZ SYDÖN – check

Överfarten till Sydön gick bra trots att vi inte såg ett dugg av de vackra sunden mellan öarna; vi hann precis med sena kvällsturen och de var beckmörkt. Det kompenserades med en fin segeltur et par dagar senare istället.

Vilket mottagande vi fick hos våra vänner! Flaggorna i topp och glada miner. Vi blev väl omhändertagna av Marilyn, Denis och Giorgie (hundflickan). De tog med oss till Golden Bay och nordspetsen på Sydön. Deras vänner Maree och Greg tog med oss dagen efter på en fantastisk segeltur i deras vackra 54-fotare.

Färden gick vidare till vindistriktet Malborough där vi hyrde cyklar och provade viner på många vingårdar, utan att ramla av cyklarna. Bosse hade dock lite svårt med vänstertrafiken. Färden söderut gav oss många fina vyer och naturupplevelser. Vi såg både päls-sälar, albatrosser och blå mini-pingviner i sina naturliga miljöer. Vi passerade halvtid på vår resa i Dunedin och var samtidigt så långt bort från Stockholm vi kunde komma: 17 654 km.

Vi vände sedan nosen norrut mot Christchurch för att flyga vidare. 2500 km han vi avverka på de krokiga men vackra vägarna på NZ.

2 svar på ”NZ SYDÖN – check

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.