Tasmanien

Efter en kort flygning söderut landade vi i Hobart som ligger på öns södra del. Tasmanien är 400*350 km stor ö, med en mycket dramatisk och växlande natur. Västra delen utgörs av regnskog och höga berg, medan östra delen har mjuka gräsbeväxta kullar med enstaka ologiskt placerade träd här och där.

I ösregn och storm körde vi in i naturreservatet Fraknlin-Gordon Wild Rivers National Park. Vår gula bil, skickligt rattad av Anne, tog sig igenom höga, smala, kurviga vägar. Vi hade hade fått tips om ”The Wall”, en konstnär har berättat om Tasmaniens historia på en stor (ca 60*3 m) vägg. Allt var uthugget trärelief och skapade en fantastisk tredimensionell upplevelse.

Så småningom kom vi fram till Queenstown, ett liten gruvstad som stannat i tiden för 50 år sedan. Vi hade bokat in oss på B&B i den mycket vackra villan som gruvdirektörerna ägde på 1800-talet.

Dagen därpå gled vi ut på kryssning längs Gordon River i soligt väder. Bosse fick möjlighet att praktisera sina kunskaper som pråmskeppare på den hypermoderna bryggan. Vi gjorde några intressanta strandhugg i djungeln och på den beryktade fängelseön Sarah Island. En härlig tur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.