Brisbane

Så flög vi norrut och landade i Brisbane som är en provinshuvudstad med ca 2 miljoner invånare. Kontrasten var slående då vi sedan San Francisco bara varit ute ”på landet”. City var imponerande med höga hus och massor av affärer men som en kopia av alla andra storstäder.

Vi hamnade i Westend i ett prisvärt modernt lägenhetshotell på 11:e våningen med fantastisk utsikt över stan och pool på taket. Det var en tvåa med sovrum, vardagsrum, stor balkong och fullt utrustat kök och tvättstuga.

Stadsdelen i sig själv påminde om SOFO i Stockholm med små butiker, restauranger och hippa barer. Där fanns till och med en stor beach med flera pooler som verkade vara samlingspunkt för stadens universitetsstudenter. Vi blev rekommenderade en restaurang som slaktarbutiken försåg med fantastik kött där man valde i disken. Kocken fanns i kaféet bredvid, och ville man ha en öl till maten blev allt serverat i närmste pub. Vilken middag!!!

1 svar på ”Brisbane

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.