Bali – Singapore – Stockholm

Första etappen på Bali började i Ubud. Vårt hotell var i ett privat tempel i utkanten av staden. Vi hade djungeln inpå knuten. Det var varmt och fuktigt. Ubud är ett mecka för meditation och yoga med många märkliga tempel, bl.a. ett där makaker beskyddar templet mot onda andar. Vi åkte vidare norrut och fick se risfält i terassodlingar, kaffeplantage, vattenfall och ett stort tempel (Pura Tirta Empul) med helig vattenkälla där man kunde delta i renande ritualer.

Kontrasten blev slående då vi blev riktigt turistiga och tog in på ett fint internationellt hotell i Nasa Dua, nära huvudstaden. Det blev en vecka med förtjänad avkoppling efter många veckors flackande. Vår sista kväll avslutades med en minnesvärd romantisk middag på stranden.

Eftersom Singapore hade listats som riskzon för Coronasmitta valde vi att inte stanna där. Det blev bara en kort mellanlandning mitt i ”rymdskeppet”, ett stort köpcentrum med hotell på flygplatsen.

Det blev en lååång flygresa på nästan ett dygn hem till Stockholm. Det var skönt att äntligen få krypa ner i sin egen säng. Nu återstår bara att få kroppens klocka att gå rätt.

Tack för att ni har följt med oss på denna resa!
Anne & Bosse

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.